Voi ce ati facut de Craciun

craciun-familieStiu de o viata ca atunci cand vine Craciunul, toata familia trebuie sa se reuneasca si sa inceapa povestile despre fiecare, sa se prezinte cadourile venite de la mosul si tot asa. Nici anul acesta lucrurile nu au stat altfel. S-a adunat toata familia din toate colturile lumii (zic lumii pentru ca unul din cei 2 frati ai mei traieste in Canada de aproape 10 ani). Si asa am reusit sa ne strangem 12 persoane intr-o camera, zici ca eram in filmul “Singur acasa” atunci cand se pregateau sa plece in vacanta. Agitatie, toti vorbeau in acelasi timp, toti povesteau ce au mai facut cu viata lor.

Toata agitatia a tinut pana cand tatal meu a intrat in scena. Si-a facut simtita prezenta in momentul in care ne-a salutat pe toti si acolo au inceput povestile lui. Nimeni nu mai vorbea si toti il ascultau cu smerenie. Se pare ca educatia data de el in primi 10-15 ani din viata fiecaruia dintre noi si-a spus cuvantul.

Apoi am inceput sa mancam sarmalutele facute de mama, probabil cele mai bune sarmale din lume pentru noi toti cei prezenti la masa. Ne-am simtit din nou ca atunci cand eram copii si acest obicei s-a mentinut si in acest an, ca in fiecare an de pana acum, doar ca de data asta eram ceva mai multi decat de obicei.

Nu stiu cum e la voi, dar la mine astfel de obiceiuri ma fac sa ma simt din nou vie, imi arata ca am pentru ce sa traiesc din plin viata si ma umple de bucurie cand vad ca suntem o familie atat de mare si de frumoasa, adunata toata in jurul unui bradut mic, cumparat de batranii mei doar pentru atmosfera din copilaria noastra.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>