Valea Fluturilor & Faralya

Dacă e vreun capitol la care Turcia stă foarte bine, ei bine e plaja, si trebuie sa recunoastem ca multi dintre noi preferam Turcia, Grecia in locul marii noastre unde de exemplu in Mamaia ajungi sa cheltui aceiasi suma de bani pentru o plaja pline de gunoaie, case construite dupa cum au avut chef proprietarii, sezloange la tot pasul, si sa nu mai spun de apa murdara pline de alge, pietre, sticle sparte. Valea fluturilor, sau Kelebekler Vadisi nu concurează doar pentru cea mai frumoasă din Turcia dar ar putea la fel de bine să concureze și pentru cea mai bună plajă din lume.

Image result for Valea Fluturilor & Faralya
Situata în micul sat din Faralya și la o aruncătură de băț de Olu Deniz cu feribotul (aproximativ 35 de minute de mers cu feribotul) – această bijuterie neatinsa de mana omului, o insula virgina a naturii își aloca numele de la speciile exotice si unice de fluturi ce zboară prin canion și care, cu siguranță, îți vor face plăcere să-ți țină companie în timp ce te relaxezi pe plaja fină și sidefată cu milioane de cristale.

Image result for Valea Fluturilor & Faralya
Valea Fluturilor este un loc total ferit de agitația și zarva civilizației, unde nu poți folosi cardul de credit de exemplu, unde nu ai semnal la telefon, nu ai vanzatori ambulanti, totul având o notă aparte de liniste, romantism. În loc de restaurante de lux și hoteluri de 7 stele, aici dai peste corturi, casuțe din lemn și chioșcuri de mâncare cu auto-servire, iar mancarea consta in fructe si legume.

Image result for Valea Fluturilor & Faralya
Poate că îți sună prea de basm, dar ești binevenit să dormi oricand vrei pe plajă peste noapte și să îți faci apoi trezirea de dimineață cu o cățărare pe stânci spre dușul uneia dintre casacadele cu apă limpede din zonă.

Image result for Valea Fluturilor & Faralya

Pentru ca sezonul estival este aproape incheiat, marea majoritatea a agentiilor de turism au inceput sa pregateasca ofertele de anul viitor, asa ca putem vedea deja oferte turcia 2017. Unele din ele merita o atentie sporita inca de pe acum, chiar daca momentan ne pregatim bugetele pentru vacantele de sarbatori.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>