Stop joc

Stop joc

Tehnologie 0 Comment

Asta e numele campaniei la care ma tot gandesc sa o pornesc in urmatoarele luni, fiind o campanie de incurajare a copiilor cu varse intre 7 si 16 ani sa nu mai petreaca asa mult timp in fata tabletelor, calculatoarelor si a telefoanelor mobile si sa aloce mai mult timp pentru activitati sportive, jocuri care implica mai multa miscare, care vor consuma mai multa energie si care vor permite tinerilor sa consume mai multa energie, sa aiba o viata mai sanatoasa si sa se incadreze in mai mult decat cele “30 de minute pe zi” de sport.

Imi aduc si eu aminte in copilarie ca petreceam ceva ore in fata televizorului, mai ales cand a aparut acele jocuri cu Mario vechi pe dischete, dar mi-a trecut repede, sa zicem ca in maxim 3-4 luni nu mai era atat de interesant si in acelasi timp tot mai captivant era sa ne strangem toti copii la un bidonasul sau la un ratele si vanatorii, decat sa ne spargem ochii in fata televizorului. Nu stiu daca nu exista zi in care sa nu stam cel putin 4-5 ore afara si sa ne jucam orice, sa discutam, sa povestim, sa inventam tot felul de chestii. Asa cred ca ar trebui sa se intample in acest moment si cu cei care vin din urma, cu generatia care nu a apucat inca sa inteleaga ce se intampla in jurul lor si cum e sa stai 5 ore afara fara sa scoti telefonul din buzunar deloc.

Imi aduc aminte ca seara, pe la ora 8-9 cand soarele disparea, daca exista o pana de curent eram cei mai fericiti. Gaseam o multime de lucruri de facut si care mai de care mai interesante. Acum o pana de curent trece in modul “emo” o multime de tineri. E ceva foarte rau si care nu are voie sa se intample, iar daca se intampla, telefoanele rup in 2 retelele mobile, iar Enel e asaltat cu reclamatii din toate partile.

Cred ca e momentul sa echilibram putin timpul de joaca al celor tineri, printr-o campanie in care sa-i indemnam sa cunoasca si alte tipuri de jocuri decat cele pe calculator sau pe tableta. Mai putin Minecraft, mai mult minge.

Author

Leave a comment

Search

Back to Top