Simbolistica ceremoniei religioase

Simbolistica ceremoniei religioase

Diverse 0 Comment

O nunta este o ceremonie in care doi oameni sunt uniți prin căsătorie . Tradițile de nuntă și obiceiurile variază foarte mult între culturi , grupuri etnice , religii, țări, și clase sociale . Cele mai multe ceremonii de nuntă implică un schimb de jurăminte ale cuplului, prezentarea unui cadou (inel, verighete), elemente simbolice, flori, bani, cadouri), precum și o proclamare publică a căsătoriei de către o autoritate (starea civila,preoti). Articole de îmbrăcăminte speciale de nunta sunt adesea purtate clasic: mireasa in rochie alba stil printesa, sirena si cu voal, iar ginerele la costum. Ceremonia este, uneori , urmata de o petrecere pana in zori la un restaurant, cort, aer liber, etc . Muzică, poezie, rugăciuni sau lecturi din texte religioase sau din literatura de asemenea , sunt de obicei încorporate în ceremonia religioasa.
Unele culturi au adoptat obiceiul occidental tradițional de nunta in alb , în care o mireasă poartă o rochie de mireasa albaa si voal . Această tradiție a fost popularizata prin căsătoria reginei Victoria . Unii spun că alegerea Victoriei a unui halat alb, este posibil să fi fost pur și simplu un semn de extravaganta, dar este posibil să fi fost influențate și de valorile ce a avut loc , care au subliniat puritatea sexuală .
Folosirea verighetele face parte din nunti religioase din Europa și America, dar originea tradiției este neclară. O posibilitate este credința romană în Vena amoris , care a fost considerat a fi un vas de sange care a fugit de la al patrulea deget (degetul inelar), în mod direct la inimă.

Author

Leave a comment

Search

Back to Top