Sa vizitam muntele Athos

Aflat in peninsula Halkidiki, multele Athos este o regiune independenta si foarte greu de vizitat. Nici o femeie nu are voie sa mearga pe acest munte iar barbatii care doresc sa viziteze multele trebuie sa respecte foarte multe reguli si sa primeasca acordul Biroului de Pelerinaj din Salonic. Astfel ca foarte putini oameni, mai ales turisti obisnuiti, reusesc sa ajunga pe multele Athos. Exista si o excursie foarte populara la muntele Athos, care este de fapt doar o plimbare de cateva ore cu un vas de croaziera si care nu permite popas pe munte. Totusi pentru cei care reusesc sa ajunga aici, trebuie sa stie ca sunt 20 de manastiri foarte impunatoare, toate considerate egale si cu drepturi egale de administrare a muntelui.
Pretul unei calatori cu vasul in jurul muntelui costa 35 euro si exista si o oprire in apropiere de munte, de unde iti poti cumpara tot felul de suveniruri legate de acest munte.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>