Ne confruntam cu picioare umflate?

Umflarea gleznelor si picioarelor este simptom relativ frecvent intalnit la majoritatea femeilor. În sine, nu reprezintă o boală, ci mai degraba un simptom al unei boli subiacente.

Cauzele umflarii gleznelor si a picioarelor sunt numeroase, inclusiv:
– edem
– sarcină
– medicamente
– leziuni
– boli (de exemplu, insuficiență cardiacă congestivă , alcoolism, etc.)
– infecţii
– cheaguri de sânge -varice
– altele (cauze rare)

Umflarea picioarelor și gleznelor pot apărea ca urmare a unor condiții care implică extremitățile locale precum bolile și condițiile care afectează întregul organism. Exemple de cauze de edem doar la o glezna sau un picior sunt entorsele. Uneori, bolile care afectează întregul organism, cum ar fi bolile de inima si insuficienta renala sau hepatica, poate duce in exces la acumularea de lichid (edem), care este adesea concentrat la nivelul picioarelor, ceea ce duce la umflarea nu numai a gleznelor, ci și a picioarelor. Acest lucru se poate intampla si daca sunteti insarcinata.

Cei mai mulți oameni care petrec timp în picioare sau șezând și acele persoane cu cauzele enumerate mai sus se supun riscului de a avea picioare umflate.
Aproape toate picioare umflate sunt diagnosticate prin observație clinică și examenul fizic; testele sunt comandate pentru a diagnostica cauzele care stau la baza.
Tratamentul picioarelor umflate depinde de diagnosticarea cauzei ; unii oameni nu au nevoie de un tratament in timp ce alte persoane ,pot necesita mai multe tratamente diferite.
Complicațiile variază în funcție stadiul unei anumite boli care stau la baza si variaza de la complicatii precum ulceratiile pielii, care pot duce la infectii si chiar si la deces daca nu se acorda o atentie deosebita.
Gleznele umflate și picioarele umflate pot fi prevenite prin metode simple.

Picioarele umflate au numeroase cauze. Din punct de vedere medical, cuvântul umflat înseamnă sau anormal dilatat. Astfel, în cazul în care o glezna sau picior este umflat, înseamnă că este crescut în dimensiune. În cele mai multe situații obișnuite, atunci când cuvântul umflat este folosit cu referire la picioare și glezne, noi ne gandim la dimensiunea creșterii ce se datorează unei creșteri de lichid în țesuturi numite edm.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>