Lumina in interioarele scandinave

Lumina in interioarele scandinave

Una din trasaturile esentiale ale interioarelor scandinave este incercarea de a amplifica lumina cat mai mult cu putinta. O caracteristica a stilului de viata al popoarelor nordice care nu au decat foarte putine ore in care sunt atinsi de razele soarelui, asigurarea unei cantitati cat mai mari de lumina cat mai mult timp, a facut ca principala culoare folosita in interioare sa fie albul sau nuante cat mai deschise datorita efectului de reflexie. In afara de folosirea albului si a ferestrelor cat mai mari, amenajarea cu oglinzi este o alta trasatura a stilului scandinav ce amplifica lumina. Mai jos, ti-am pregatit cateva detalii despre efectele pe care le poti obtine cu ajutorul oglinzilor.

8100004_1-1000x1000

Agata oglinda pe peretele opus ferestrelor
Cea mai usoara modalitate prin care poti augmenta cantitatea de lumina naturala dintr-o incapere intr-un stil scandinav este sa agati oglinzile diametral opus fata de sursa stralucitoare. Astfel, in afara de razele reflectate ce vor deschide interiorul, creezi si impresia de spatialitate atragand privirea catre iluzia optica.

Asaza oglinda langa un obiect de mobilier atragator
Un decor interior nordic desavarsit va avea intotdeauna cateva obiecte de mobila cu design aparte, usor extravagant. Astfel de mese de cafea, banci sau comode scandinave gasesti in magazinul online TheHome. Plasand o oglinda de dimensiuni mari alaturi vei capta atentia privitorilor cu inca un punct de vedere asupra designului mobilei.

Foloseste oglinzi cat mai inalte
Unul dintre modurile mai putin cunoscute de a crea impresia unui spatiu mare este utilizarea oglinzilor in axa verticala. Deoarece multe din decoratiunile interioare sunt pe podea sau in jumatatea inferioara a camerei, spatiul superior este deseori trecut cu vederea. Folosind oglinda ca punct de atractie a spatiilor inalte din camera, corpurile de lumina si decoratiunile de perete capata un plus de atentie.

Utilizeaza oglinzi cu rame diferite
Alta modalitate in care poti atrage lumina in interioarele nordice cu ajutorul oglinzilor este prin utilizarea unor rame de culori deschise, din sticla sau chiar din ornamente ce reflecta lumina. Asftfel de oglinzi decorative cu design scandinav vor deveni in sine obiecte centrale ale amenajarii interioare preferate de tine.
Departe de a fi doar un obiect de care te ajuti sa te imbraci, oglinzile si folosirea acestora in diferite moduri reprezinta o caracteristica importanta a regulilor nescrise de design nordic. Materialele prezente in ramele oglinzilor sunt de obicei cuprul sau alama, doua metale ce reflecta lumina si au un aspect usor colorat cu o tenta de galben sau portocaliu. Alte metode prin care poti pune o amprenta personala spatiului tau interior este sa acorzi atentie formei oglinzii. Astfel, oglinzile patrate sau dreptunghiulare dau un aspect clasic spre deosebire de oglinzile rotunde sau ovale ce tind sa aduca un plus de feminitate incaperii. Tu ce fel de oglinda vei folosi in casa ta?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>