Istoria rinoplastiei

Rinoplastia, cunoscută în mod obișnuit ca o operatie a nasului, este o operatie de chirurgie plastică, procedură pentru corectarea și reconstruirea formei, restabilirea funcțiilor, și estetic sporind nasul prin rezolvarea problemelor nazale sau diferite traumatisme ( bont , penetrant , explozie ), defect congenital , respirator impediment, sau o rinoplastie initiala care nu a reușit. În rinoplastie și un chirurg de specialitate maxilo-facial sau un chirurg plastic , creează o funcție, estetică și un nas vestibular proporțional de separarea pielii nazale și țesuturile moi cartilaginoase cadrului nazal, corectarea acestora în funcție de necesități pentru forma și funcția, suturarea inciziilor și aplicând fie un pachet sau un stent , sau ambele, pentru a imobiliza nasul corectat pentru a asigura utilizarea adecvată, vindecarea inciziei chirurgicale.
Tratamente pentru repararea plastica a unui nas spart sunt menționate pentru prima dată în Edwin Smith Papyrus o carte interesanta,practic o transcriere a unui text antic egiptean medical, cel mai vechi tratat chirurgical cunoscut, datat în Vechiul Regat 3000-2500. Primele tehnici de rinoplastie au fost efectuate în India antică de către ayurvedica medic Sushruta, care si-a descris reconstrucția nasului în Samhita Sushruta. Medicul Sushruta si studentii sai au dezvoltat si aplicat chirurgia plastica si tehnici pentru nas.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>