In vizita la Muzeul National de Arta al Romaniei

Zilele trecute am decis impreuna cu iubitul meu sa facem si noi o vizita la Muzeul National de Arta al Romaniei, mai ales ca in ultimul timp am tot iesit ba prin diferite baruri sau cafenele, ba sa vedem nu stiu ce meci, ba la pescuit (binenteles una din pasiunile lui foarte aprinse). Si am zis ca e timpul sa ne indreptam putin atentia si catre cultura. Nu ca ne-ar da pe spate acest domeniu, dar e interesant sa-l strabati putin din cand in cand.

Zis si facut, ne trezim noi dimineata, ne pregatim sufleteste sa fim impresionati de ceea ce urmeaza sa vedem la Muzeul National de Arta al Romaniei, care se gaseste pe Calea Victoriei 49-53. Ajunsi acolo, ne dam seama ca suntem norocosi ca nu am venit luni sau marti, pentru ca e deschis doar de miercuri pana duminca intre orele 11 si 19.

Cand am dat sa cumparam bilete, nefiind de “prin zona”, am vazut o lista intreaga de preturi, incepand cu 15 lei pana la 50 de lei, in functie de ce galerie vroiai sa vizitezi. Le-am gasit ulterior si pe site, asa ca iata preturile:

  • Galeria Naţională (Galeria de Artă Veche Românească + Tezaur + Galeria de Artă Românească Modernă): 15 lei
  • Galeria de Artă Europeană: 15 lei
  • Muzeul Colecțiilor de Artă: 15 lei
  • Muzeul K.H. Zambaccian: 10 lei
  • Muzeul Theodor Pallady: 10 lei
  • Bilet combinat Galeria de Artă Europeană + Galeria Naţională: 25 lei
  • Bilet combinat Muzeul Naţional de Artă al României (Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească) + Muzeul Colecţiilor de Artă: 30 lei
  • Bilet combinat Muzeul Național de Artă al României (Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească), Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K. H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady (biletul este valabil timp de 7 zile): 50 lei
  • Spațiile istorice (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor): 20 lei
  • Expoziţii temporare: între 4 şi 10 lei, în funcţie de expoziţie

Noi am ales sa vizitam Zambaccianul (nu pentru ca era ieftin, dar era interesant) si am mai mers si la Galeria de Arta Europeana, dupa care am reusit sa ne plictisim si sa ne continuam drumul catre Starbucks, acolo une astepta un frappe delicios si o tigara fumata cu pofta.

Nu zic ca nu e bine sa mergi sa vezi si astfel de lucruri, dar daca nu esti pasionat de arta, nu vei fi extrem de incantat de tot ce vezi acolo, mai ales ca la foarte multe din ele probabil nu le cunosti istoria.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>