Fumatul si cancerul la san

Primul semn de cancer de san de multe ori este un nodul mamar sau o mamografie anormala. Stadii de cancer de san variaza de la începutul anului, cancer de san curabil la cancer de sân metastatic, cu o varietate de tratamente pentru cancer de san. Cancerul de san de sex masculin nu este mai puțin frecvente și trebuie să fie luat în serios.
Printre cancerul de san pacientii care au luat o clasa de medicamente numite inhibitori de aromataza, fumatorii au avut un risc de trei ori mai mare. Cu toate acestea, studiul nu a putut dovedi o legatura cauza-efect.

cancer-san
Fumatul a avut un efect redus sau deloc asupra beneficiul altor medicamente, cum ar fi chimioterapia sau tamoxifen, sau de radiații ale unui tratament.
Aceste descoperiri au nevoie de confirmare. Dacă este confirmată descoperirea, fumatul trebuie luat în considerare în selectarea tipului de [cancer de san]
Inhibitorii de aromataza includ Arimidex (anastrozol), Aromasin (exemestan) și Femara (letrozol).
Aceste medicamente opresc productia hormonului estrogen la femeile aflate la menopauza.

download

Acest lucru reduce estrogenul disponibil pentru a stimula cresterea receptorului hormonului -pozitiv de cancer de san. Receptori hormonali pozitivi ai cancerului de san este cel mai frecvent tip de cancer de san, reprezentând aproximativ două din trei în trei cazuri. În cazul în care a prins si tratat precoce, 100 la suta dintre pacienti supravietuiesc cinci ani sau mai mult, in functie de organismul fiecaruia.

fumat
Nu este clar de ce fumatul face ca inhibitori de aromatază mai puțin eficace. Poate ceva din tigari face ca celulele de cancer de san rezistente la aceste medicamente, ea a sugerat.
Având în vedere aceste constatări, inhibitori de aromatază nu poate fi cea mai buna alegere pentru femeile cu cancer de san cu receptori hormonali care fumeaza, din moment ce sunt disponibile tratamente alternative, care nu sunt afectate de fumat.
Desigur, este întotdeauna o idee bună să renunțe la fumat, pacientii cu cancer de san care fumeaza ar trebui sa caute ajutor sa renunte, iar medicii ar trebui să-l încurajeze.
Pentru acest studiu, anchetatorii au urmat 1065 de femei diagnosticate cu cancer de san intre 2002 si 2012. Unul din cinci au fumat inainte de operatie de cancer de san.

Tags:  , ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>