De ce ai nevoie de un consult stomatologic?

Cand se apropie momentul sa mergem la un consult stomatologic, toti avem tendinta sa spunem „Nu am nici un motiv pentru a vizita un dentist, dintii mei sunt ok, nu am nevoie inca!”, insa realitatea este total diferita.

Image result for mersul la stomatolog
Un prim motiv pentru care ajungem de cele mai multe ori este corectarea dentitiei gresite.
Felul in care sunt asezati dinti nostri este diferita de la persoana la persoana, iar in unele cazuri spatiul care ar trebuii sa existe dintre dinti este foarte mic sau inexistent si se creeaza o inghesuire a lor, ceea ce duce la strambarea acestora. Aceste probleme pot aparea la varste mici, cand dintii permanenti incep sa se dezvolte si nu isi gasesc loc, de aceea cresc in fata sau in spatele altui dinte, afectand vizual estetica si creand un disconfort la mestecare, sangereri dese la periaj si nu numai, sensibilitatea crescuta si in cele din urma aparitia tartrului care duce la afectiuni grave daca nu este tratat.

Image result for mersul la stomatolog
Un al doilea motiv pentru care trebuie sa mergem la medicul stomatolog este acela de a ne albii dintii mai ales daca suntem consumatori de bauturi carbogazoase si suntem fumatori.
Exista mai multe tipuri de albire a danturii precum si o multime de produse speciale, inclusiv pastele de dinti special create in acest sens (geluri, clatiri cu diferite solutii stomatologice, benzi, produse de albire obtinute pe baza unei retete proprii de la un dentist).
Albirea dintilor este ideala pentru persoanele care au dantura sanatosa, fara a fi refacuta sau cu interventii majore (fara umpluturi). Persoanele care au dantura cu tonuri de galben raspund cel mai bine la un astfel de tratament.
Acest articol are rolul de a te ajuta sa te hotarasti daca albirea dintilor este potrivita pentru tine.
Datorita faptului ca aceste procedee sunt foarte scumpe in cabinetele stomatologice m-am decis sa incerc sa imi albesc dintii cu ajutorul pastelor de dinti.
Toate pastele de dinti ajuta la eliminarea petelor de suprafata, deoarece acestea contin materiale abrazive usoare. Anumite paste de dinti speciale de albire contin agenti chimici, care asigura suplimentar eficienta de indepartare a petelor.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>