Cum sa ne mentinem o dantura perfecta

Buna sanatate orala implica mai mult decat doar periaj. Pentru a pastra dintii si gura sanatoasa pentru o luna perioada exista pasi pe care ar trebui sa ii urmezi. Iata ce ar trebui sa iei in considerare:

1. Sa intelegi propriile nevoi de sanatate orala.
Discutati cu medicul dentist, despre sanatatea orala si cereti sfaturi in legatura cu ingrijirea danturii, precum si diferite modalitati de a evita aparitia unei probleme. Efectuati analize la un interval de 6 luni chiar daca nu aveti nici o problema. De exemplu, daca luati in prezent anumite tratamente de sarcin , de boli de inima, diabet , aparatele dentare (proteze, bretele) , toate pot avea un impact negativ asupra sanatatii orale si poate necesita o schimbare la nivelul bucal. Asigurati-va ca sunteti sincer si ii veti spune medicului dentist daca ati avut o schimbare in starea generala de sanatate sau daca urmati un tratament medicamentos de la ultima ta vizita dentara
2. Elaborarea, apoi urmati, zi de zi o rutina de sanatate orala.
Pe baza discutiilor privind ingrijirea orala, trebuie sa incepi sa dezvolti o rutina de sanatate orala , care este usor de urmat zi de zi. De exemplu, persoanele cu conditii speciale, inclusiv sarcina si diabetul , pot necesita instructiuni suplimentare si , probabil , tratamente pentru a mentine gura lor sanatoasa. Asigurati-va ca intelegeti suplimentele de ingrijire si / sau de tratament , care este necesar.
Perie dintii cel putin de doua ori pe zi (dimineata si inainte de culcare) si foloseste ata dentara cel putin o data pe zi, astfel nu riscati sa ajungeti la impanturi de dinti sau alte astfel de solutii. Mai bine, perie dupa fiecare masa si gustare. Aceste activitati elimina placa, care, daca nu sunt indepartate, se combina cu zaharuri pentru a forma acizi care duc la aparitia cariilor dentare. De asemenea, placa bacteriana cauzeaza boli ale gingiilor si a altor boli parodontale.

Apa de gura antibacteriana reduce, de asemenea,bacteriile.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>