Cum sa doarma copilul singur

De ceva timp tot analizez posibilitatea in care urmeaza sa doarma copilul singur, mai ales atunci cand esti destul de fricoasa si nu prea poti sa-l lasi singur in pat. Am intrebat in stanga si in dreapta tot mai multe mamici si am auzit atat de multe variante, incat nici eu nu stiu cum sa actionez cel mai bine. Unele mamici isi lasa copilul sa doarma singur in camera inca din primul an de nastere si de multe ori apeleaza la acele walkie talkie pornite tot timpul, in care aud fiecare zgomot pe care cel mic il face. In altele cazuri aud de mamici care inca dorm cu cei mici, chiar daca acestia au ajuns sa aiba 6-7 ani si nici nu concep altfel. Mai aud si variante in care sunt mamici ce incep sa-si lase copilul sa doarma singur de pe la 2-3 ani, cu usa deschisa si in cazul in care acesta se trezeste, ii spune ca a fost la toaleta sau ca era la bucatarie sa pregateasca ceva de mancare. Aceasta ultima varianta nu prea ma incanta, pentru ca somnul numai e somn si in fiecare clipa vei avea impresia ca zice sau face ceva cel mic.
Am auzit atat de multe pareri, incat sunt sigura ca totul va conta atunci cand voi avea un copil si voi fi pusa in fata faptului implinit.

In afara de modul in care doarme copilul, am inceput sa ma interesez care este si cel mai favorabil patut in care cel mic sa inceapa sa doarma singur. Fie ca vorbim de un patut nichiduta cu sertar sau de unul clasic care se poate strange, trebuie sa stim exact ce avantaje are pentru camera noastra. Patutul cu sertar cu siguranta ne va ajuta sa depozitam acolo toate cele necesare cresterii celui mic, iar un patut care se strange ne va inlesni calatoriile, in care il putem strange si il bagam in porbagajului masinii.

Indiferent de situatie, este clar ca trebuie sa astept sa-l am pe cel mic ca sa pot lua o decizie in acest sens, pentru ca sunt atat de multe variante de mobilier de camera, de mod de crestere a celui mic, incat nu am reusit sa ma decid cum e cel mai bine.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>