Cum rezolvi curatenia cand stai prost cu timpul

Pentru toti cei care lucreaza prin corporatii, stiu foarte bine ca cel mai complicat lucru pe care trebuie sa-l rezolvi atunci cand esti pana tarziu la birou este curatenia. Si nu ma refer la spalat 2-3 vase sau dat cu aspiratorul, ci ma refer la curatenia generala pe care trebuie sa o faci o data pe luna, dar pentru care nu reusesti niciodata sa gasesti timp. Este cu adevarat o problema destul de serioasa, chiar daca aparent nu necesita decat cateva ore, de cele mai multe ori mananca pana la 8-10 ore care se transforma intr-o zi intreaga, pe care in anumite perioade ale anului chiar nu le ai, iar daca le ai, ai vrea totusi sa profiti un pic de ele si sa le petreci intr-o fuga pana pe litoral sau un gratar cu prietenii la munte.

Anul asta, problema cea mai mare a fost in lunile iulie-august, atunci cand am optat pentru o firma de curatenie care sa ma ajute sa trec peste acest obstacol dificil. Poate pentru unii e foarte simplu, dar pentru mine e o corvoada si nici nu vreau sa ma gandesc cat timp trebuie sa aloc de fiecare data pentru treaba asta.
Spre exemplu a trebuit sa fac si o curatare mocheta, pe care binenteles ca am facut-o printr-o firma specializata. S-au dus vremurile in care stateam cu ligheanul si o perie in mana ca sa il fac sa luceasca. Acum dau 50 lei si straluceste la fel de mult ca atunci cand stateam 2 ore in genunchi si frecam pana ma durea spatele.

Asa cum va spuneam, in cele 2 luni a trebuit sa apelez la firme de curatenie, pentru ca weekendurile chiar le-am folosit sa ma relaxez, mai ales ca au fost perioade aglomerate la job si nu-mi doream decat sa ies putin din tipar in weekend.
Nu e vorba neaparat de comoditate cat de nevoia de a ma relaxa, in conditii de stres destul de intense.

Una peste alta, luna asta am decis sa fac eu curatenia generala, mai ales ca jobul este un pic mai relaxat si nu mai sunt nevoita sa stau pana la 8-9 seara, astfel ca pot gasi o zi de sambata sa fac tot ce e nevoie in casa.

In lunile de iarna o sa fie mult mai usor cu toata treaba asta, mai ales ca nu prea sunt multe activitati care sa implice plecari sau iesiri din casa, astfel ca probabil pana la vara nu voi mai cheltui bani pentru curatenie.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>