Cum ne afecteaza tromboza venoasa?

Tromboza venoasă profundă este un cheag de sange care se formeaza intr-o vena, de obicei adânc în interiorul piciorului. Aproximativ 10% romani mor in fiecare an datorita acestei afectiuni.Pericolul este ca o parte din cheag se poate rupe și circula prin fluxul sanguin. Ar putea rămâne blocat în plămâni și fluxul de sânge nu i-ar mai oxigena, provocând daune organelor sau in cele mai grave cazuri, poate aparea decesul.
Ca si simptome trebuie sa observați modul în care piciorul stang, este umflat sub genunchi. Asta e un simptom comun al trombozei venoase. La fel sunt roseata si sensibilitate sau dureri în zona unde este format cheagul. Dar, nu vor fi întotdeauna aceste simptome. Din nefericire, aproximativ jumatate din persoanele cu tromboza venoasa nu au nici un semn de avertizare.

14464718806f404f0b
Din cauza acestor cheaguri se poate forma Embolia Pulmonara. Acesta este un cheag care se misca in plamani si in blocurile de alimentarea cu sange. Acesta poate provoca probleme de respirație, tensiune arterială scăzută, leșin, un ritm cardiac mai rapid, dureri în piept și tuse cu sânge. Dacă aveți oricare dintre acestea, suna la 112 și vei obține îngrijiri medicale de specialitate.
Ca si cauze va pot spune ca orice lucru care distruge captuseala interioara a unei vene poate provoca cheagurile in sange – intervenție chirurgicală, un traumatism sau sistemul imunitar. În cazul în care sângele este gros sau curge încet, este mult mai probabil pentru a forma un cheag, mai ales într-o venă care este deja deteriorata.

tromboza-venoasa-profunda

Persoanele care au anumite tulburări genetice sau mai mult estrogen in sistemul lor sunt mai expuse riscului de cheaguri de sânge.
Care este probabil pentru a obține aceasta boala?
Unii oameni cu un risc mai mare sunt cei care:
– au cancer
– au avut o intervenție chirurgicală
– sunt în repaus la pat prelungit
– sunt mai în vârstă
– fumul de tigara
– sunt supraponderali sau obezi
Femeile sunt mai susceptibile de a dezvolta cheaguri de sange în timpul sarcinii și timp de 4 până la 6 săptămâni după naștere. Atunci noi avem niveluri mai ridicate de estrogen, ceea ce poate face cheagul de sânge mai ușor. Presiunea uterului în expansiune poate incetini fluxul de sange in vene, de asemenea.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>