Cum alegi un sistem de supraveghere bun

Alegerea celui mai potrivit sistem de supraveghere pentru casa ta este o decizie destul de dificila pentru oricine, indiferent cat de mult sau de putin se pricepe la capitolul “supraveghere video”. Exista o varietate de optiuni de piata, iar tehnologia video din ultimii ani atrage extrem de usor cumparatorul catre o gama larga de produse. Nu intotdeauna cele mai scumpe produse sunt insa si cele mai potrivite pentru tine si casa ta, la fel cum nu intotdeauna cele mai accesibile oferte te vor ajuta sa-ti indeplinesti intr-o maniera profesionala obiectivele. Monitorizarea video este un proces complex si nu tine doar de partea importanta de care se ocupa echipamentele video ci si de felul in care dumneavoastra stiti care va sunt cu adevarat nevoile. Procesul de achizitie este extrem de important, astfel ca am decis sa va sarim in ajutor cu cateva sfaturi. Mai jos, aveti o lista de cateva ponturi de care ar fi bine sa tineti cont inainte de a achizitiona un sistem de supraveghere video.

  1. Puneti-va intrebarea: am nevoie de camere discrete sau camere video care sa intimideze?

Locatia ta iti va arata daca e nevoie ca noul tau sistem de supraveghere sa includa camere video vizibile, menite sa intimideze, sau poti folosi camere discrete, care sa nu se observe atat de usor. Camerele video de tip box sunt spre exemplu foarte vizibile si sunt folosite in sisteme de supraveghere pentru a intimida infractorii. Exista insa sisteme de supraveghere care folosesc camere de tip dome, care sunt mult mai discrete si mai putin vizibile, avand rezolutii bune, stabilitate si rezistenta sporita. Alegerea va apartine.

  1. Decideti daca aveti nevoie de un sistem de supraveghere interior sau exterior

Sigur, varianta ideala este aceea de a folosi un sistem de supraveghere mixt, care sa includa atat camere de supraveghere exterior, cat si camere de supraveghere interior. Un astfel de sistem mixt gasesti pe supravegherevideo.com la un pret extrem de decent pentru piata din Romania. De altfel acest sistem este de departe cel mai bine vandut sistem de supraveghere mixt din Romania in 2016 si include doua camere de exterior AHD cu 1200 de linii TV si alte doua camere de interior de tip dome cu aceeasi rezolutie de 1200 de linii Tv. Sigur, daca activitatea pe care doriti sa o monitorizati este intr-o singura camera sau intr-o locatie oarecum inchisa, achizitionati sisteme de supraveghere interior. Daca doriti sa va protejati casa, care are si o curte incapatoare, incercati sa achizitionati sisteme de supraveghere exterior, cu camere video rezistente la intemperii si capabile sa vizualizeze distante mari pe timp de noapte.

  1. Tineti cont de cat este de mare este aria de supraveghere pe care doriti sa o acoperiti

Aria de supraveghere pe care doriti sa o acoperiti este foarte importanta si reprezinta un criteriu esential atunci cand va ganditi sa achizitionati sisteme de supraveghere video. Aceasta suprafata ar trebui sa va indice ce numar de camere trebuie sa aveti incluse in kit-ul de securitate pe care urmeaza sa-l cumparati, ce fel de camere de supraveghere si ce calitate au acestea de a observa pe timp de noapte anumite distante. Camerele de tip PTZ (Pan-Tilt-Zoom) sunt foarte interesante la acest capitol, dar au si preturi ceva mai mari. Este insa foarte posibil sa nu aveti nevoie de astfel de camere, ci de un sistem de securitate care sa poata observa pe distante medii spre mari. Daca aveti insa de acoperit o distanta mai mare de 50 de metri, atunci va recomandam un sistem de supraveghere excelent din punct de vedere al raportului calitate pret. Supravegherevideo.com va pune la dispozitie un sistem de supraveghere cu 4 camere video cu lentila varifocala si 72 de leduri infrarosu, 1080p rezolutie la inregistrare si posibilitate de supraveghere video de la distanta prin internet. Aceste camere AHD-ZED72-200s ating distante de vizualizare de 60 de metri pe timp de noapte si redau imagini Full HD de o calitate impresionanta.

  1. Claritatea imaginii

Rezolutia este foarte importanta, iar spatiile largi pe care le aveti de monitorizat necesita camere de supraveghere cu o rezolutie foarte buna si care nu compromit calitatea imaginii in momentul in care sa zicem ca sunteti interesat sa faceti un zoom. Sisteme de supraveghere video recomandate in acest caz trebuie sa aiba o anumita calitate si cel pe care l-am dat exemplu mai sus pare extrem de potrivit. In alta ordine de idei, daca aveti de monitorizat un spatiu mai mic, sistemul dumneavoastra nu are nevoie de o rezolutie impunatoare, ci de una suficient de decenta.

  1. Conditiile de iluminat

Uitati-va bine pe specificatiile camerelor video incluse intr-un sistem de securitate sau pe care doriti sa le includeti dumneavoastra intr-un sistem de securitate. Este foarte important ca aceste camere video sa poata functiona in diverse conditii de iluminat. De asemenea, la acest capitol, un rol important in calitatea si prestatia camerei video il pot avea functiile speciale ale acesteia. Cititi cu atentie specificatiile si cautati camere video care sa poata functiona in conditii minime de iluminat.

  1. Ai nevoie de un sistem de supraveghere care sa faca fata nevoilor tale si din punct de vedere audio?

Partea audio tine de incorporarea unui microfon sau alaturarea lui, daca vreti, unui sistem de securitate. Managementul sistemului este important in acest caz, poate la fel de important precum calitatea microfonului pe care doresti sa-l cumperi. Ai grija ca dvr-ul inclus in sistem sa aiba mufele necesare pentru conexiunea cu microfonul! Din punct de vedere al supravegherii video, daca doresti sa asculti anumite discutii, recomandam achizitionarea unor sisteme de supraveghere video compatibile cu orice tip de microfon, dar utilizarea lor in spatii interioare, inchise, pentru a calitate a sunetului mult mai buna.

  1. Gandeste-te la viitor

Poate ca acum te-ai hotarat sa achizitionezi un sistem cu doua sau cu patru camere video. In acest context un DVR de patru porturi este util si suficient. Dar, daca iti doresti sa mai adaugi pe viitor una, doua sau patru camere? Daca acele camere le vrei de tip IP sau PTZ? E bine sa te intrebi toate lucrurile astea si sa tii cont de ele. Conteaza foarte mult calitatea dvr-ului si felul in care acesta poate raspunde peste un an sau doi la asocierea cu alte doua sau mai multe camere video. Iti facem o recomandare: tot pe rocamere.net ai un sistem de supraveghere cu 5 camere video exterior-interior cu rezolutii excelente si supraveghere video prin internet. Acest sistem de securitate foloseste un dvr ADN488 cu 8 porturi, astfel ca pe viitor vei mai avea porturi libere sa iti “regandesti” sistemul. Iar cu dvr-ul ADN 488 vei avea si garantia ca orice tip de camera video la care te vei gandi pe viitor, va functiona impecabil!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>