Cele mai frumoase atractii turistice din Bulgaria

Bulgaria a devenit una dintre principalele alegeri ale romanilor cand vine vorba de locul in care sa isi petreaca vacanta de vara. Asta datorita preturilor mici si a serviciilor de calitate. Probabil prietenii tai ti-au povestit ca au avut parte de vacante de neuitat in Bulgaria si te gandesti sa mergi si tu.
Noi ti-am pregatit o lista cu destinatii turistice pe care nu ar trebui sa le ratezi.

vacanta-bulgaria

Nisipurile de aur
Statiunea este cunoscuta in principal pentru plajele insorite, dar exista si alte locuri pe care la poti vizita. Manastirea Aladja este la doar cativa km de Nisipurile de aur si face parte din parcul natural Zlatni Pyasatsi. Trebuie sa vizitezi parcul acvatic Aquapolis in special pentru amplasamentul lui, fiind situat in mijlocul unei paduri.

Nessebar
Orasul vechi din Nessebar e situat pe o mica peninsula in Marea Neagra. Acesta este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, fondat in jurul anului 3000 I.Hr.. Orasul este unul dintre principalele atractii turistice pentru turistii care aleg sa isi petreaca vacanta in statiunea Sunny Beach.

Balcic
In Balchik este cea mai importanta atractie turistica a Bulgariei: Palatul reginei Maria. Pe langa castel poti vizita gradina botanica si muzeul de istorie Balcic si Templul Cybele, unul dintre cele mai mari descoperiri arheologice facute in Bulgaria.

Sozopol
Orasul vechi Sozopol a fost fondat in jurul anului 610 I.Hr. si a fost centru comercial si naval. Arhitectura conservata a caselor si sit-urile arheologice restaurate atrag turistii an de an, asa ca ar trebui sa il vizitezi si tu, pentru o experienta completa in Bulgaria.

Sozopol

Kavarna
Capul Kaliakra este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta bulgara a Marii negre. Este cea mai lunga formatiune de acest gen din bazinul Marii Negre, prelungindu-se 2 km in mare. Pe langa peisajul deosebit, capul Kaliakra gazduieste ruinele cetatii cu acelasi nume.

Varna
Am pastrat statiunea cea mai ofertanta pentru final. Varna este orasul ideal daca vrei sa profiti cat mai mult de vacanta ta si sa vizitezi cat mai multe locuri. Primele pe lista sunt Ruinele Pobiti Kamani, denumite si Padurea de piatra. Ruinele sunt formate din coloane de piatra cilindrice ce au inaltimi de pana la 6 m. Alt loc pe care trebuie sa il vezi este delfinariul Varna, fiind unul dintre simbolurile orasului si principala atractie turistica. Pe aceeasi lista se afla si baile romane din Odessos, care se intind pe o suprafata de 7 km patrati si au functionat pana la sfarsitul secolului al III-lea.

Acum ca ai aflat ce atractii turistice poti vizita in Bulgaria, asigura-te ca o sa ai destul timp pentru marea lor majoritate si bucura-te de tot ce iti poate oferi aceasta tara.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>