Ce este o migrena si cum o putem combate.

O migrena este o durere de cap pulsatila dureroasa, de obicei pe o parte a capului, care sunt adesea initiate sau \”declansate\” de compusi specifici sau situatii (mediu, stres, hormoni, si multe altele). Ele apar mai frecvent la femei (75%, aproximativ) si poate afecta capacitatea unei persoane de a face sarcini comune.
Simptomele unei migrene, sunt asemenea unei pulsatii pe o parte a capului in functie de persoana, si poate fi suficient de intensa pentru a determina o persoana sa fie in imposibilitatea de a face sarcini simple, de a se concentra la locul de munca. Durerea de cap poate radia spre ochi, frunte, sau nas si poate fi insotita de stari de greata, varsaturi, probleme de vedere, si sensibilitate la lumina normala sau usoara.

migrena_98663200Migrena nu apare la toate femeile, dar aproximativ 25% dintre noi avem o migrena lunar.
Cauzele neurologice ale migrenei nu sunt intelese, dar cercetatorii speculau ca aceasta poate initia un amestec de permeatie ale vaselor de sange si creier.
Durerile de cap sunt adesea declansate sa apara atunci cand persoana este expusa la un anumit set de circumstante. Una dintre cele mai comune care declanseaza migrena este lumina puternica palpaitoare. De exemplu, luminile fluorescente defecte, o imagine de televiziune merge rapid , sau lumina solara reflectata de valuri intr-un lac sau ocean, sunt potentiale care pot declansa aceasta durere de cap.

slika-600x340-1361799490-856361
Dupa cum am mentionat, stresul este uneori un factor declansator pentru migrene. In timp ce este putin probabil ca oamenii sa poata trai o viata fara stres, multi oameni pot reduce stresul lor si pentru a evita declansarea migrenei prin utilizarea unor tehnici de relaxare, respiratie profunda, si alte tehnici de yoga.
Lipsa de alimente sau de somn – mesele ar trebui sa fie regulate zilnic, somnul sa fie de minim 8/noapte, pentru a evita migrene. Intreruperile ale somnului si a lipsei de lichide adecvate si /sau ingestia de alimente alimentare si chiar atunci cand vomitam se poate declansa o migrena.

Mixed race woman practicing yoga in park

Migrenele multor femei sunt legate de ciclul menstrual. Cresterile hormonale si scaderile sunt considerate a fi responsabile pentru declansarea migrenelor la unele femei. Cu toate acestea, modelele difera de la o persoana la alta, astfel un tip de terapie hormonala poate beneficia la o femeie, dar poate fi inutil sau chiar creste simptomele migrenei la alte femei.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>