Caut un film romanesc bun

De mai bine de o saptamana caut si eu sa vad un film romanesc bun. Nu stiu cat de mult stati voi sa cautati prin filmele vechi si nu vorbesc despre seria BD sau filme foarte cunoscute romanesti, ci caut un film mai putin cunoscut, daca pot spune asa, dar care sa fie bun. Am cautat in colectia de filme vechi pe care am gasit-o online si cred ca am vazut in ultima saptamana vreo 10 astfel de filme, insa recunosc ca la vreo 4 din ele nu m-am uitat pana la sfarsit, pentru ca mi-am pierdut rabdarea.

Nu e foarte usor sa gasesti ceea ce cauti, mai ales daca esti pretentioasa ca mine si daca fiecare film il analizezi pana la cel mai mic detaliu. Dar ma inteleg si pe mine, dupa ce am urmarit cateva mii de filme bune, asa cum va spuneam intr-un post anterior, in doar cativa ani. Am vazut tot ce era mai bun lansat de cei de pe la Hollywood. Am vazut si tot ce era mai bun de la vecinii nostri de continent, pe care nu ii inghit foarte tare ce-i drept, francezii.

filme-romanesti

De aproximativ o saptamana am trecut, din nou dupa vreo 2 ani, la seria de filme romanesti. Cred ca vreo 2 filme le-am mai vazut odata si stiam ca merita revazute, dar in rest, toate criteriile mele de cautare nu prea se aplica in aceasta situatie si am intrat putin in impas cu asta. Tocmai de aceea ma gandesc daca cineva poate sa ma ajute cu o parere, cu un comentariu sau cu o recomandare prin privat.

Weekendul asta am fost la munte cu niste prieteni si am discutat atat de mult despre filme romanesti, binenteles ca imi doream acest subiect in discutiile noastre, incat am reusit sa obtin cam 4 titluri, care or sa-mi ajunga probabil pentru maxim o saptamana si asta daca nu prind nici o seara cinefilica, in care sa vad “jumatate” din ele.

Nu e tocmai placut sa vrei sa vezi un film bun si sa nu ai de unde alege, dar trebuie sa recunosc ca sunt multe seri in care pornesc la drum cu un film super recomandat si sfarsesc super dezamagita, sau seri in care iau un film in care nu am nici o speranta si ma relaxeaza atat de tare, incat imi doresc sa il mai vad inca odata.

Nu stiu cum e in cazul vostru, dar eu sunt cinefila si nu pot sa ma las de asta.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>