Cartea de vizita, agenda si la vanatoare de clienti

Saptamana ce a trecut a fost una din cele mai aglomerate din ultimele luni. A fost saptamana in care a trebuit sa-mi completez numarul de clienti si am fost nevoita sa dau cateva telefoane si sa stabilesc cateva intalniri. De obicei nu prea pierd din clienti, dar se pare ca ultima luna a fost una destul de zapacita, pentru ca am pierdut 3 clienti din portofoliu si a trebuit sa-i inlocuiesc.

M-am trezit luni dimineata (saptamana trecuta) si m-am dus foarte devreme la birou, cu gandul la saptamana ce avea sa inceapa. Stiam ca trebuie sa imi completez portofoliul de clienti foarte repede, pentru ca aveam nevoie sa-mi ating targetul (banii de mare nu imi permiteam sa-i pierd). Odata ajunsa la birou, observ ca nu am carti de vizita facute. Pun repede mana pe telefon, sun la cei de la carti-vizita.org si dau repede o comanda de 100 de bucati, cu livrare direct la birou. Pentru ca nu mai facusem de ceva vreme carti de vizita la ei, intru repede pe link-ul asta sa calculez cat ma costa si nu pot sa ma abtin sa nu pun si colturile rotunjite, ca doar sunt fata nu?!

Dupa ce rezolv cu cartile de vizita, imi caut o agenda noua, special doar pentru intalnirile cu potentiali clienti si pun mana pe telefon. Dupa aproximativ 20 de telefoane, pe la clienti mai vechi sau cereri pe care nu le-am onorat din diferite motive (si aici motivele sunt ale clientilor nu ale mele), reusesc sa stabilesc 8 intalniri.

Din cele 8 intalniri, am reusit sa-mi pun in portofoliu 4 clienti, cu unul mai mult decat aveam nevoie, asa ca pot sa dorm linistita, la sfarsitul lunii plec in Grecia la mare cu banii din target.

Trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii, mai ales ca nu mai facusem asta de ceva vreme, clientii venind singuri aproape de fiecare data, de cele mai multe ori pasand si catre colegii noi din solicitari, pentru ca nu puteam sa ii acopar pe toti. Acum ca am rezolvat problema intr-un mod profesionist si cu mult optimism, pot sa ma intorc pe net la pozele din Halkidiki, pentru ca abia astept sa ma rasfat cu un cocktail si o umbreluta atat pentru mine cat si pentru paharul meu.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>