Boala incurabila de care sufera Selena Gomez

Au existat zvonuri spre sfârșitul anului 2013 precum ca cantarea pop Selena Gomez a anulat turneul din Australia pentru a trata o boala grava si grea precum lupusul. Lupus este o boală autoimună care afectează de obicei pielea, articulatile, sângele și rinichi – o boală pentru care nu exista nici un leac. Acum, Gomez a dezvăluit ca ea a fost diagnosticata cu lupus si a luat cu adevărat o pauza ca sa se ​​supuna unor sedinte dechimioterapie.
Lupus poate afecta doar 8 la suta din popluatie dar la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a raportat ca 78 la suta din aceste cazuri sunt femei și, cel mai adesea, sunt mostenite din familie.
ESTE CHIMIOTERAPIA SINGURA OPȚIUNE?

Răspunsul scurt este nu; tratamentul lupusului depinde de mai mulți factori. Unele studii au raportat că există patru tipuri de lupus: lupus sistemic este cel mai frecvent, reprezentand 70 la suta din toate cazurile, urmate de lupus cutanat ( care afectează numai pielea), induse de medicamente , si lupus neonatal chiar mai rar.

Mai mult decât atât este faptul ca lupusul poate provoca leziuni ale anumitor organe, cum ar fi pielea, inima, rinichii, creierul și sistemul nervos, precum și tractul gastro – intestinal. Deci , odată ce pacienții sunt diagnosticați ( de obicei , printr-un reumatolog), medicul va elabora un plan de tratament bazat pe vârsta pacientului, simptome, starea generală de sănătate, precum și stilul de viață.

Image result for selena gomez disease sufferers

Tratamentul are ca scop reducerea inflamatiei,ce suprima un sistem imunitar hiperactiv, si un simptom de control, cum ar fi dureri articulare.
Pentru cei care nu stiu Selena sa născut la data de 22 iulie 1992, în Grand Prairie, Texas, si-a facut debutul în show-ul business , timp de doi ani in emisunea Barney și prietenii.

Image result for selena gomez disease sufferers
După câteva piese în filme, Gomez a jucat pentru Disney Channel The Suite Life of Zack & Cody și Hannah Montana, iar în 2009 a lansat albumul pop Kiss

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>